BIG-Registratie

Direct inschrijven BIG-registratie


Ik wil mij graag inschrijven voor een BIG-registratie training

Verder naar gegevens invullen   >

 

BIG-(HER)REGISTRATIE EN PROEFTOETS

Wat is het BIG register?

In het BIG (beroepen in de individuele gezondheidszorg) register vind je een overzicht van alle zorgverleners en de bevoegdheid van de zorgverlener in kwestie. Iedereen kan hier inzien wat een zorgverlener allemaal mag en kan. Dit betreft beschermde beroepstitels zoals apothekers, artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen enzovoorts.  

Om in het BIG register te blijven moet iedere zorgverlener zich iedere 5 jaar opnieuw laten registreren. Om te kunnen herregistreren in het BIG register moet je voldoen aan een werkervaringseis (urennorm). Hiervoor moet je in 5 jaar 2080 uur als verpleegkundige hebben gewerkt. 

Een verpleegkundige die niet in het bezit is van een BIG (her)registratie mag enkel in opdracht van een zelfstandig bevoegde bepaalde voorbehouden handelingen plegen. Om de zelfstandigheid als verpleegkundige te behouden en tevens helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, regels en verpleegkundige vaardigheden is het aan te raden om je BIG registratie (opnieuw) te behalen.   

Meer weten over wat een verpleegkundige zonder BIG registratie wel en niet mag? Klik hier

Waarom een BIG-registratie? 

Als zorgprofessional is het belangrijk om in bezit te zijn van je BIG-registratie. Zonder BIG-registratie mag je namelijk je werk niet uitvoeren. Je moet je BIG-registratie halen om bevoegdheid te krijgen voor je zorgverlening. Daarnaast is het ook fijn dat je vindbaar bent in het BIG register. Zo weten je patiënten zeker dat je een bevoegde, deskundige zorgverlener bent. 

Kan iedereen BIG-registratie aanvragen? 

Om je te registeren in het BIG register heb je een geldige beroepsdiploma nodig voor het beroep die je gaat uitoefenen. Verder mag je niet onder een vorm van toezicht staan en moet je je beroep zonder beperkingen mogen en kunnen uitvoeren.  

Zorgverleners met een buitenlands diploma moeten voldoen aan de Nederlandse opleidingseisen. Dit wil zeggen dat het opleidingsniveau niet mag afwijken van dat van een Nederlandse zorgverlener. Om dit opleidingsniveau te bepalen wordt eventuele relevante werkervaring meegeteld. Hierover neemt het CIBG een besluit.  

BIG HERREGISTRATIE VOOR VERPLEEGKUNDIGE

Wanneer je niet aan de werkervaringseis voldoet kun je je herregistreren door scholing. Leer Zorg biedt deze scholing in samenwerking met de Martini Academie. Een training van 10 bijeenkomsten waarin je wordt voorbereid op het landelijke examen. Voor examinering voor de BIG herregistratie voor verpleegkundige kun je deze link openen.

BIG HERREGISTRATIE EN WERKERVARINGSEIS 

Wanneer je voldoet aan de werkervaringseis kun je ervoor kiezen om je direct te laten herregistreren in het BIG register. Echter kun je er ook voor kiezen om je kennis opnieuw te toetsen. Hierbij kun je ook enkel de onderwerpen kiezen waarvan je het idee hebt dat je kennis hierover is afgezwakt, of de onderwerpen waarbij veel zaken zijn veranderd. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.  

 

Bekijk hier al onze trainingen    >

 

 

Samenwerkende partijen:

Merken sliderMerken sliderMerken sliderMerken sliderMerken sliderMerken sliderMerken sliderMerken slider

99% van de deelnemers slaagt in 1 keer!

Het slagingspercentage voor het Landelijk examen Herregistratie BIG voor verpleegkundigen bij Leer Zorg is heel hoog! Sinds 2017 zijn wij in staat geweest op een inspirerende manier een UNIEK lesprogramma samen te stellen waarbij theorie en praktijk samenkomen.

De lessen worden door zorgprofessionals uit de praktijk ondersteund waardoor kennis, vaardigheden en ervaring weer zorgen dat je je competent voelt!

Niet alleen het behalen van het examen staat centraal waardoor je je bevoegdheid weer terug hebt als verpleegkundige maar ook je bekwaam voelen in de praktijk krijgt ruimte in deze training!

HERREGISTRATIE IN HET BIG REGISTER

Wanneer je dit examen met succes afrondt krijg je een Periodiek Registratie Certificaat (PRC) dat als bewijsstuk dient voor je herregistratie in het BIG register.

Proeftoets herregistratie BIG (30 mei 2018)

Oefenvragen herregistratie BIG (30 mei 2018)

Uitleg landelijke toets herregistratie BIG